Hoe gebruik je facade in een zin?

Voorbeeld van een gevelzin Aan elke kant van de gevel staat een massieve toren van vier verdiepingen. Onder die façade van onverschilligheid klopt een hart dat klaar is om te breken. Het ontwerp van deze gevels is zeer opvallend en anders dan dat van elk ander gebouw ter wereld. Er zijn een kathedraal, de kerk van St Benedictus en andere kerken, met romaanse 14e-eeuwse gevels; het stadhuis; en de prefectuur, met romaanse arcades.

De inspanningen van het team worden geholpen door de aanwezigheid van decoraties het hele jaar door verborgen tegen de gevels van het gebouw. Louvreddition naar dubbele beglazing, de oost- en westgevels zijn voorzien van panelen van gemotoriseerde lamellen die automatisch het binnendringen van zonne-energie regelen. Ergens onderweg kreeg de gevel een figuratieve betekenis, verwijzend naar een manier van gedragen of verschijnen die andere mensen een verkeerd beeld geeft van je ware gevoelens of situatie. De stad is op zichzelf al een bezoek waard, met zijn charmante huisjes van Cotswold-steen en Georgische gevels.

Een eenvoudige zin met „facade” bevat een onderwerp en een werkwoord, en het kan ook een object en modificatoren hebben. Het heeft twee gevels, een met uitzicht op het Place du Palais en de stad, de andere, imposanter, met uitzicht op een mooi park en het bos, dat voornamelijk van eiken en beuken is en meer dan 36.000 hectare beslaat. Elk van de gevels van de drie torenblokken heeft op maat gemaakte individueel adresseerbare op het oppervlak gemonteerde LED-bakens in één kleur die verticaal op de gevels zijn gemonteerd. De westelijke helling van de akropolis is gebeeldhouwd in een aantal graven die houten huizen imiteren met gevels met pilaren, waarvan sommige frontonreliëfs en inscripties in het Lycisch hebben.

Deze voorbeeldzinnen worden automatisch geselecteerd uit verschillende online nieuwsbronnen om het huidige gebruik van het woord 'gevel' weer te geven. De gebouwen lijken op elkaar in de indeling van hun kamers, en hun uitbundig versierde gevels kijken naar binnen uit op het hof. Na Longhena's datum daalde de kerkarchitectuur in Venetië door de twijfelachtige smaak van barok; de gevels van San Moise en van Santa Maria de Giglio zijn goede voorbeelden van deze stijl. De straten zijn voor het grootste deel smal en onregelmatig, en bevatten veel oude huizen met overhangende bovenste verdiepingen en rijk en merkwaardig versierde houten gevels.

De belangrijkste architectonische kenmerken van Genua zijn de middeleeuwse kerken, met gestreepte gevels van zwart en wit marmer, en de prachtige 16e-eeuwse paleizen. De rijkste versiering werd aangebracht op de bogen en snaarbanen, terwijl plaquettes van beeldhouwkunst, rondellen en wapenschilden de gevels sierden.

Leave a Comment

Required fields are marked *