Wat is de gevel van een huis?

Uitgesproken als 'fa'saad', simpel gezegd betekent het de uitstraling van de voorkant van uw huis. De eerste indruk telt en het eerste dat mensen zien als ze naar je nieuwe huis kijken, is de gevel. Het vertelt mensen iets over jou, je stijl, je flair - en geeft een gevoel van de stijl van het huis binnenin. Het woord gevel komt oorspronkelijk van het Italiaanse woord „facciata, en wordt gedefinieerd als de buitenkant of alle buitenvlakken van een gebouw.

De term wordt vaak gebruikt om alleen naar de hoofd- of voorkant van een huis te verwijzen. Huisgevels verwijzen naar één buitenzijde van een huis - meestal de voorkant. Het woord „gevel” is een Frans woord, wat „voorgevel” of „gezicht” betekent. Een gevel is de buitenmuur of gevel van een gebouw, en het gaat meestal om ontwerpelementen zoals het opzettelijk plaatsen van ramen of deuren.

Afhankelijk van de bouwstijl hebben deze elementen een bepaalde volgorde. Hoewel het woord „gevel” elke buitenmuur van een gebouw met een ontwerpelement kan betekenen, verwijst het vaak naar de voormuur met een ingang. Vaak heeft de voorgevel een meer uitgebreide of speciale architecturale behandeling dan de rest van de structuur. Een gevel kan imposant, decoratief of eerder eenvoudig zijn.

Een gevel is de voorkant of het gezicht van alles, vooral een gebouw. Een cedilla-accentteken onder de c vertelt ons dat we de c moeten uitspreken als een s en niet als een k zoals fuh-sod in plaats van fuh-kade. Gevel of gevel is een veel voorkomend woord, dus het is handig om de definitie te kennen en hoe deze wordt gebruikt. Sommigen gebruiken gevelsystemen, of geconstrueerde segmenten die zich als een huid aan de buitenkant van een gebouw hechten.

Een felgele voordeur voegt een levendige vleugje kleur toe aan de donkere gevel van dit weerbordhuisje op het platteland. Marmeren bekleding op het voorhek van dit huis in tropische resortstijl contrasteert prachtig met de donkere gevel van het huis die wordt geaccentueerd met houten hoogtepunten. Consistentie tussen de buitengevel %26 de binnenkant van uw huis zorgt voor een gevoel van verbondenheid en zorgt voor een veel meer lonende woonervaring. Bij een vliesgevel loopt de gevel continu rond het raamwerk van de constructie, terwijl bij een paneelgevel het raamwerk de gevel onderbreekt.

Beginnend in de twaalfde eeuw, toen de gotische architectuur prominent aanwezig was, waren gevels van gebouwen massief en imposant. Omdat het niet bijdraagt aan de stabiliteit van het gebouw, moet de lichtgewicht gevel worden ontworpen om de belastingen te ondersteunen die de componenten belasten. In latere Griekse Revival-architectuur herinnerden gevels aan de oude Griekse architectuur en benadrukten ze orde, proportie, en werden ze beïnvloed door symmetrie, het idee dat alle ontwerpelementen evenwichtig en gelijk waren. Hout, beton en glas komen samen om een opvallende voorgevel te creëren voor dit op Palm Springs geïnspireerde kusthuis.

Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom de geventileerde regenschermbekleding het meest efficiënte buitengevelsysteem is dat momenteel beschikbaar is. Een regenwerende bekleding of geventileerd gevelsysteem bestaat uit een dragende muur, een isolatielaag en het bekledingsmateriaal, dat met behulp van een draagconstructie aan het gebouw wordt bevestigd. Elk element van de gevel van de Notre Dame werd doelbewust geplaatst en als geheel geeft het een krachtig statement weer over de rol van de kerk in de samenleving in die tijd. Dit gerenoveerde en uitgebreide huis in Sydney is geïnspireerd op Hamptons-stijl en heeft als zodanig een frisse witte gevel van weerbord als eerbetoon aan de iconische look.

Aan de andere kant, aangezien klassieke gevels geen luchtkamer of isolatie hebben, zorgen ze voor minder warmte- en geluidsisolatie, wat minder energiebesparing betekent.

Leave a Comment

Required fields are marked *