Wat betekent gevel in de architectuur?

Hoewel dit enkele praktische manieren zijn, zijn gevels van plaatsen als Disneyland of de enorme sierlijke poorten van oude forten voorbeelden van hoe aantrekkelijke gevels ervoor zorgen dat meer mensen het gebouw binnenkomen. Het ontwerpen en uitvoeren van gevels is een belangrijk aspect van het ontwerp en de constructie van gebouwen, en er zijn enkele complexiteiten aan verbonden. In de afgelopen tijd is het gebruik van de gevel veel verder gegaan dan de conventionele, en mensen zijn begonnen met het gebruik van gevelgebieden om elektriciteit op te wekken met behulp van zonnepanelen. Zo geven de transparante glazen gevels van de meeste restaurants een glimp van mooie en elegante interieurs en tevreden klanten, waardoor meer mensen worden verleid om het restaurant binnen te gaan.

Zoals benadrukt voor het restaurantbedrijf hierboven, helpen glazen of transparante glasvezelgevels zelfs voor winkelcentra en winkelcomplexen een buitenstaander om gelukkige en tevreden klanten te zien, en geven ze een glimp van de binnenkant van een winkelcentrum. Het woord 'Facade' betekent letterlijk gezicht in het Frans, en de gevel van een gebouw is eigenlijk de voorkant van een gebouw en zijn gezicht. Een onjuiste gevel kan ook betekenen dat het hele gebouw mogelijk niet het doel weergeeft waarvoor het is gebouwd. De onderstaande schrijfprompts vragen studenten om de gevel van een gebouw ontworpen in een specifieke bouwstijl te analyseren en de vragen die volgen te beantwoorden.

Project Link heeft een van de grootste assortimenten producten en diensten met betrekking tot gevels van gebouwen, in Australië. Van een warme en gastvrije huisgevel versierd met groene klimmers, tot een bamboe- en houten constructie van een jungleresort of een spiegelglazen voorkant van het hoofdkantoor van een bedrijf, de materiaalkeuze hangt af van het eindgebruik en het doel dat het gebouw moet dienen. Juist om deze reden is gevelontwerp een belangrijk criterium dat wordt beoordeeld bij het uitvoeren van audits voor milieucertificeringen zoals LEED. Van de basisintentie tot fundamentele planning en ontwerp, en uiteindelijke uitvoering, de gevel van een gebouw is een belangrijke functie die met de grootste zorg en overwegingen moet worden uitgevoerd.

Soms kan een zeer goede gevel gebreken verbergen van een anders slordig gebouwd gebouw, maar een goed gebouw zal zeker worden afgebroken door een slecht uitgevoerde gevel. Hoewel een schema ons een kale structuur geeft van hoe de gevel zou moeten zijn, omvat gedetailleerd ontwerp samenwerking met alle agentschappen zoals materiaalleveranciers, vastgoedontwikkelaars, fabrikanten van verschillende gespecialiseerde onderdelen, architecten, ontwerpers en meer. Hierna wordt het gevelschema met tekeningen gemaakt samen met basiskosten, arbeid, materiaal, tijdlijnberekeningen.

Leave a Comment

Required fields are marked *