Waarom is gevelverlichting belangrijk?

Goed geplande gevelverlichting helpt vooral bij het benadrukken van de belangrijkste kenmerken van het gebouw. Bovendien kan het ook worden gebruikt om een artistiek gevoel aan de buitenkant toe te voegen met schaduwen. Volgens de beste commerciële verlichtingsfabrikanten maakt het markeren van een functie het zichtbaarder, terwijl silhouettering totaal andere resultaten oplevert. Er zijn veel redenen waarom architecturale gevelverlichting belangrijk is.

Natuurlijk, de voor de hand liggende reden voor dit soort verlichtingstechniek is om de kenmerken van het gebouw te benadrukken. Maar daar moet je niet bij stilstaan. Het is niet alleen om het een artistiek gevoel te geven. Gevelverlichting vervult zowel functionele als esthetische behoeften, creëert nieuwe stedelijke gebieden en geeft gebouwen's nachts een uitgesproken uitstraling.

Gevelverlichting trekt al van ver de aandacht, waardoor voorbijgangers zich gemakkelijker kunnen lokaliseren. Er valt nog veel meer te leren over gevelverlichting. We interviewden enkele experts op het gebied van gevelverlichting en presenteerden hun gedachten in dit coverstory om meer te weten te komen over effectieve gevelverlichting, de voordelen, trends, de toekomst, enzovoort. Gevelverlichting kan de architecturale cultuur verder uitdrukken op het niveau van spirituele functie, zoals de religieuze aard kan benadrukken.

Op esthetisch niveau kunnen we de charme van architectuur vergroten door de details te tonen, de essentie uit te drukken en de culturele kenmerken van architectuur te benadrukken. Een goede gevelverlichting helpt bij het benadrukken van de belangrijkste kenmerken van het gebouw. Het kan ook worden gebruikt om een artistiek gevoel aan de buitenkant toe te voegen met schaduwen. Vanzelfsprekend verbetert gevelverlichting ook de veiligheid.

Inbrekers slaan minder snel toe in een verlichte tuin dan in een tuin die pikdonker is. Het is waar dat met de verlichting van de hele gevel de gevel van uw gebouw helderder kan schijnen dan andere gebouwen Maar u moet er veel geld voor betalen. De lichtregelaars kunnen dienovereenkomstig worden geprogrammeerd voor de dagen van de week, weekenden, seizoenen en voor speciale gelegenheden en het zal het grote publiek aantrekken door een feestelijke uitstraling te creëren, bijvoorbeeld Burj Khalifa, Dubai. Het verlichten van de gevels met een professionele buitenverlichtingsoplossing zorgt voor dramatische effecten die de nachtelijke esthetiek van een commercieel gebouw kunnen versterken.

Belangrijke elementen in de gevel van gebouwen, goede toegangsgevel en bouwvolume kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Deze projectoren zijn zo gemaakt dat ze eenvoudig op cement-, hout- en gipsoppervlakken kunnen worden geïnstalleerd en kunnen niet alleen op de gevels van gebouwen en muren worden geïnstalleerd, maar ook bovenop verlichtingsbalken worden geïnstalleerd. Wanneer u de toepassing van architecturale gevelverlichting plant, zijn er twee normen die u kunt volgen. Gevels oefenen invloed uit op het bereiken van superieure esthetiek, en dit is waar gevelverlichting een rol speelt.

Van schijnwerpers tot breedstralers en ledstrips, media-gevelverlichting en wallwashers - dit alles kan een dramatisch effect hebben. Dit wordt ondersteund door de ontwikkeling van geminiaturiseerde LED-lichtbronnen die gemakkelijk kunnen opgaan in de architectuur van gebouwen. Maar als slechts bepaalde delen van de gevel van het gebouw worden verlicht, kan dit, naast de unieke schoonheid die het aan uw gebouw geeft, worden gedaan zonder exorbitante kosten te maken. In architecturale termen is Led Facade Lighting een van de belangrijkste exterieurontwerpelementen, omdat ze grotendeels het algehele gevoel van de structuur bepalen.

Erin Slaviero, Senior Lighting Designer, Nulty Lighting gelooft dat gevelverlichting de sleutel is tot elk architectuurproject omdat het de eerste indruk van een gebouw is. Deze oplossing kan zeer nuttig en effectief zijn, vooral voor gebouwen met een volledig normaal uitzicht of gebouwen die geen vergunning hebben om gevelverlichting van gebouwen te gebruiken.

Leave a Comment

Required fields are marked *