Hoe omschrijf je façade?

Een gevel is de voorkant van een gebouw, of een soort front dat mensen emotioneel ophangen. Als je gek bent maar je gelukkig gedraagt, hang je een façade op. Dit woord heeft te maken met de buitenste laag van iets. Eén zintuig heeft te maken met de voor- of buitenkant van een gebouw.

Een gevel is de buitenmuur of gevel van een gebouw, en het gaat meestal om ontwerpelementen zoals het opzettelijk plaatsen van ramen of deuren. Afhankelijk van de bouwstijl hebben deze elementen een bepaalde volgorde. Hoewel het woord „gevel” elke buitenmuur van een gebouw met een ontwerpelement kan betekenen, verwijst het vaak naar de voormuur met een ingang. Vaak heeft de voorgevel een meer uitgebreide of speciale architecturale behandeling dan de rest van de structuur.

Een gevel kan imposant, decoratief of eerder eenvoudig zijn. Het woord gevel komt oorspronkelijk van het Italiaanse woord „facciata, en wordt gedefinieerd als de buitenkant of alle buitenvlakken van een gebouw. De term wordt vaak gebruikt om alleen naar de hoofd- of voorkant van een huis te verwijzen.

Leave a Comment

Required fields are marked *