Wat is buitengevel?

De gevel van een gebouw is de buitengevel of buitenmuur van het gebouw. Gevels zijn gebouwd van materialen zoals, maar niet beperkt tot, baksteen, hout, beton, glas, staal of vliesgevel. Het kan ook bekend staan als fineer, verwijzend naar een niet-structurele buitenmuur of membraan van een gebouw. Het woord gevel komt oorspronkelijk van het Italiaanse woord „facciata, en wordt gedefinieerd als de buitenkant of alle buitenvlakken van een gebouw.

De term wordt vaak gebruikt om alleen naar de hoofd- of voorkant van een huis te verwijzen. Heel vaak wordt een gevel beschouwd als het 'gezicht' van het gebouw en velen denken dat het slechts één decoratief element is. Maar dat is maar één kant van de gevel. In eenvoudige bewoordingen geeft een gevel van een gebouw één kant van de structuur aan, voornamelijk de buitenkant aan de voorkant.

In de meeste gevallen dragen gevels geen enkele belasting die verder gaat dan hun eigen belasting. Kortom, ze helpen niet bij het vasthouden van het gebouw, in plaats daarvan kunnen ze afhankelijk zijn van het gebouw voor ondersteuning. Een buitengevel is een omtrekhuid van een gebouw die de bewoners van het gebouw beschermt tegen weersinvloeden van buitenaf en veiligheid biedt. Het materiaal voor een buitengevel kan afhangen van de esthetiek van het gebouw en architectonisch ontwerp.

Na pleisterwerk of metselwerk wordt het proces dat een beschermend effect heeft op de buitenkant van het gebouw gevel genoemd. Metaal zorgt voor een modernere uitstraling op de buitenmuren van het gebouw in vergelijking met andere materialen. Bouwoppervlak betekent het grootste horizontale gebied van een gebouw boven de klas, binnen het buitenoppervlak van buitenmuren, of binnen het buitenoppervlak van buitenmuren en de middellijn van firewall of feestmuur; en. De belangrijkste factor die de sterkte van dit kenmerk beïnvloedt, is het coatingmateriaal op de buitenmuren.

Een gevelsysteem omvat alle designelementen van het exterieur met de componenten die nodig zijn om ze te verankeren of aan de buitenkant van het gebouw te bevestigen.

Leave a Comment

Required fields are marked *