Welk deel van het huis is de gevel?

Huisgevels verwijzen naar één buitenzijde van een huis - meestal de voorkant. Het woord „gevel” is een Frans woord, wat „voorgevel” of „gezicht” betekent. Een groot, sierlijk gebouw, zoals het gebouw van het Amerikaanse Hooggerechtshof, kan meer dan één grote ingang hebben, ook wel de Oost- of West-ingang of Oost- of Westgevel genoemd. Voor eengezinswoningen wordt de gevel echter beschouwd als de stoeprand of voorkant van het gebouw.

Huiseigenaren beschouwen de gevel en alles voor het gebouw om de aantrekkingskracht van de stoeprand toe te voegen of te vergroten. Moderne woningen die minder rechthoekig en meer parametrisch zijn, kunnen 100% gevel hebben. Het woord gevel komt oorspronkelijk van het Italiaanse woord „facciata, en wordt gedefinieerd als de buitenkant of alle buitenvlakken van een gebouw. De term wordt vaak gebruikt om alleen naar de hoofd- of voorkant van een huis te verwijzen.

Boxuiteinden van een huis bevinden zich aan de gevels, meestal waar de gevelbeplating en daklijn samenkomen. Ze zorgen voor een beter uiterlijk en afdichting in de gebieden waar de gevelbeplating en het dak samenkomen. Schoorstenen zijn ontworpen om te helpen bij het vrijkomen van rook en giftige gassen uit het interieur van een huis. Ze zijn voornamelijk aan de open haard bevestigd en verticaal gebouwd om de hete dampen naar boven en uit het huis te duwen.

Kolommen bevinden zich meestal aan de voorkant van het huis. Kolommen zijn verkrijgbaar in meerdere stijlen en worden gebruikt voor structurele degelijkheid, evenals een decoratief tintje. Hoekpalen zijn gebouwd onder een hoek van 90 graden en bevinden zich op de hoeken van huizen en garages. Meestal gemaakt van aluminium, zijn ze ontworpen om de bevestigde hoeken te beschermen tegen beschadiging en de hoek structureel te ondersteunen.

Druppelranden bevinden zich onder de rand van een daklijn bij de dakgoten. Ze zijn ontworpen om het dak te beschermen door regenwater aan de rand van het dak zich een weg te laten banen in de dakgoten. De toegangspoort tot uw huis, de oprit brengt u van de straat naar uw voordeur. Opritten bestaan over het algemeen uit beton of asfalt, hoewel verschillende soorten beton en grind relatief vaak voorkomen.

Dakkapellen bevinden zich langs de hoek van een dak en bevatten ramen. Dakkapellen over het algemeen gebieden zoals zolders op de hogere niveaus van een huis in. Uitgesproken als „fa'saad, het is een van de belangrijkste onderdelen van uw huisontwerp. Op Windows %26 Deuren die we installeren.

Lokale historische wijken hebben vaak regels over wat er vanaf de straat te zien is, inclusief kleuren en kleurencombinaties van de gevel en moderniteiten die aan de stoeprand van een huis zijn bevestigd.

Leave a Comment

Required fields are marked *