Waarom gevel erg belangrijk is?

In de architectuur is de gevel een van de belangrijkste buitenelementen van het gebouw. De gevel stelt verwachtingen en bepaalt het gevoel van de algehele structuur. Het kan ook helpen om het doel te bereiken om op te gaan in de omgeving of zich te onderscheiden van de massa. Een zorgvuldig ontworpen gevel kan een gebouw efficiënter laten werken voor de eigenaren, bewoners en omgeving.

Daarnaast heeft het de kracht om de prestaties van een bestaand gebouw volledig te transformeren. De gevel is een interface tussen de binnenruimte en de buitenomgeving, als gebouwhuid speelt het een cruciale rol bij de uitwisseling van warmte, licht en lucht. De prestaties zijn echter afhankelijk van het kiezen van het juiste materiaal en het correct installeren ervan. Neem contact met ons op om de gevelinstallatie goed te krijgen.

Geeft een gevel van een gebouw aan één kant aan, meestal naar de voorkant van de bouwconstructie. Dit is een van de meest verplichte stukken in het algehele ontwerp van de structuur, omdat het een unieke persoonlijkheid en karakter toevoegt. Het gebouwvlak kan vele vormen en maten hebben, in feite is het een van de structuren die de mogelijkheid bieden om te experimenteren en hun capaciteiten te tonen en hun capaciteiten te creëren. Deze classificatie omvat gevels die traditionele bouwmaterialen gebruiken zoals baksteen, steen, hout, keramiek, pleisterwerk, enz.

Anderzijds, aangezien klassieke gevels geen luchtkamer of isolatie hebben, zorgen ze voor minder warmte- en geluidsisolatie, wat minder energiebesparing betekent. In vergelijking met veelgebruikte buitenverven zijn de moderne gevels gemakkelijk te onderhouden, sterk en weerbestendig, deze sterke punten maken ze extreem duurzaam, zodat ze tientallen jaren meegaan. Een regenwerende bekleding of geventileerd gevelsysteem bestaat uit een dragende muur, een isolatielaag en het bekledingsmateriaal, dat met behulp van een draagconstructie aan het gebouw wordt bevestigd. Het „schoorsteeneffect” dat zich in de luchtspouw voordoet, betekent dat hete lucht via de bovenkant van de gevel stijgt en naar buiten komt.

Gevels zijn het resultaat van geavanceerde technologie en geavanceerde productieprocessen, wat betekent dat ze zeer goed bestand zijn tegen de buitenomgeving. Bij een vliesgevel loopt de gevel continu rond het raamwerk van de constructie, terwijl bij een paneelgevel het raamwerk de gevel onderbreekt. De componenten van deze gevels worden industrieel vervaardigd in sterk gemechaniseerde fabrieken en ze gebruiken vaak houten en betonnen panelen. Zoals de naam al aangeeft, bestaat dit type gevel meestal uit bouwmaterialen met een aanzienlijk gewicht.

Dit type gevel bestaat voornamelijk uit geprefabriceerde modules die ter plaatse worden samengevoegd of geassembleerd. Daarom is het erg belangrijk om een gevelsysteem te kiezen dat beschermt tegen deze risico's en tegelijkertijd helpt om een lager energieverbruik te bereiken, onderhoudskosten te verlagen en het comfort voor de bewoners te verbeteren. In vergelijking met de veelgebruikte buitenverven kunnen deze er smoezelig uitzien, vuil en stof aantrekken, gevels, zijn stevig en weerbestendig, deze krachten maken ze zeer duurzaam en gaan ze tientallen jaren mee. Kleigevels zijn niets anders dan de panelen gemaakt van terracotta die op de buitenmuren of gevel van elk gebouw kunnen worden bekleed.

Leave a Comment

Required fields are marked *