Wat is een façade van liefde?

Een gevel is de voorkant van een gebouw, of een soort front dat mensen emotioneel ophangen. Als je gek bent maar je gelukkig gedraagt, hang je een façade op. Heb je ooit een romantische film gezien en jezelf uitgelachen, denkend: „Dit soort liefde is niet echt, zo gebeurt het niet in het echte leven. Je denkt misschien dat liefde op het eerste gezicht gewoon een façade is die is samengesteld door hopeloze romantici zoals ik, maar ik weet uit de eerste hand dat het echt is en in feite in het echte leven gebeurt.

Mijn ouders ontmoetten elkaar bijvoorbeeld op de basisschool; mijn moeder was het typische populaire meisje en mijn vader was een rustige, gereserveerde student. Cliché, toch? Nou, op een zomerdag 20 jaar in de toekomst belde mijn vader een vrouw die hij vond in het telefoonboek van de Witte Gids. Ze antwoordde met tegenzin, en de rest was geschiedenis. Weer snel vooruit, 25 jaar na hun trouwdag, mijn ouders zijn nog steeds net zo verliefd als toen ze elkaar de tweede keer ontmoetten.

Ergens onderweg kreeg de gevel een figuratieve betekenis, verwijzend naar een manier van gedragen of verschijnen die andere mensen een verkeerd beeld geeft van je ware gevoelens of situatie. Deze voorbeeldzinnen worden automatisch geselecteerd uit verschillende online nieuwsbronnen om het huidige gebruik van het woord 'gevel' weer te geven.

Leave a Comment

Required fields are marked *