Wat betekent wonen in een gevel?

Een levende gevel is een verticaal oppervlak dat vegetatie in zijn structuur of gezicht opneemt om verschillende esthetische, ecologische, sociale of economische functies en voordelen te vergemakkelijken. Een gevel is de voorkant van een gebouw, of een soort front dat mensen emotioneel ophangen. Als je gek bent maar je gelukkig gedraagt, hang je een façade op. Een façade is een vorm van persoonlijkheidsverandering die wordt uitgevoerd om een bepaalde emotie te vervullen die je wilt uitbeelden.

Wanneer mensen gevels ophangen, gedragen ze zich aan de buitenkant anders dan hoe ze zich van binnen voelen. Er zijn veel redenen waarom mensen gevels plaatsen en verschillende manieren om dit te doen. Deze voorbeeldzinnen worden automatisch geselecteerd uit verschillende online nieuwsbronnen om het huidige gebruik van het woord 'gevel' weer te geven. Ergens onderweg kreeg de gevel een figuratieve betekenis, verwijzend naar een manier van gedragen of verschijnen die andere mensen een verkeerd beeld geeft van je ware gevoelens of situatie.

De persoon die een verbale façade ophangt, vertelt je altijd dat het goed met haar gaat, maar zal je nooit de echte primeur of de indruk geven dat er iets anders aan de hand zou kunnen zijn. Als die filmster zich totaal anders gedraagt dan wie ze werkelijk zijn of een alternatieve persoonlijkheid aantrekt om mensen ergens van te misleiden of te overtuigen, dan is dat een figuratieve façade. In een informeel gesprek wordt gevel vaak figuurlijk gebruikt om iets te beschrijven dat nep of een illusie is. Sinds El-Waylly naar voren kwam, is de alles-is-perfecte gevel van de beroemde testkeuken afgebrokkeld.

Bijvoorbeeld, een man die er rijk uit wil zien, zal een materiële gevel ophangen door een mooie auto te leasen, verkleden, dure sieraden dragen, daten met rijke vrouwen en de rol in het algemeen spelen. De gevel van het gebouw is bedekt met rijen gloeiende plastic carolers, een sneeuwpop, drummerjongens en snoepstokken, en versierd met slingers van groenblijvende planten. Een voorbeeld van een scenario dat een gebarengevel rechtvaardigt, is dat van een man die zijn ex-vrouw en haar nieuwe echtgenoot tegenkomt. Een 140 jaar oud gebouw in Brussel werd gerenoveerd met isolatie op de gevels en het dak en verbeterde ventilatie.

Facade wordt letterlijk gebruikt om een decoratief te beschrijven, opzichtig, of uniek stuk architectuur dat de voorkant van een gebouw omlijst, zoals in De architect die dit gebouw ontwierp, gebruikte een opzichtige gevel erop om het te onderscheiden van nabijgelegen gebouwen. Een materiële gevel ontstaat wanneer iemand zich van een bepaalde sociale klasse laat lijken waartoe hij niet echt behoort. Men keert terug naar het nog oude huis, en ziet een grijze en korstmosachtige gevel met een zeer fijn gebogen ingang. Silhouetten van hoge populieren doemden op tegen de zwartheid; af en toe onthulde een lamp de melkblauwe gevel van een huis.

Dus op een ochtend liep ze naar de groteske gevel van het bescheiden, stille huis waar ze haar jeugd had doorgebracht.

Leave a Comment

Required fields are marked *