Welke gevel is het beste?

De betere optie zou zijn om zowel de kerstgevel als de Passion gevel te zien, maar dat is meestal niet mogelijk vanwege —. Ontworpen door Asymptote architecten, is het belangrijkste kenmerk van het ontwerp van het hotel een 217 meter lange uitgestrektheid van ingrijpende, kromlijnige glazen en stalen gevel die bekend staat als de Grid Shell. De schil van de roosterschaal bestaat uit ongeveer 5.000 ruitvormige glaspanelen, variërend in grootte. Deze panelen zorgen ervoor dat de complexe geometrie van de gevel een medium is voor gesequentieerde verlichting of bewegend beeld.

Op deze manier draagt het gebouw zowel bij aan de circuitsfeer als aan het merkimago van het hotel. National Aquatics Centre in Beijing - beter bekend als Watercube ontworpen en gebouwd door een consortium bestaande uit PTW Architects, Arup International Engineering Group, CSCEC (China State Construction Engineering Corporation) en CCDI (China Construction Design International) uit Shanghai. De Water Cube fungeert als kas dankzij de gevel van het blauwe bubbel ETFE (ethyleen-tetrafluorethyleen) materiaal. De doorschijnende kwaliteit zorgt ervoor dat natuurlijk daglicht het interieur van het gebouw binnendringt en fungeert als isolator om het gebouw en het zwembadwater passief te verwarmen.

In tegenstelling tot traditionele stadionstructuren met gigantische kolommen %26 balken, kabels %26 overspanningen, waarop een gevelsysteem is toegepast, zijn de architectonische ruimte, structuur en gevel van de Watercube één en hetzelfde element. Het nieuwe Museo Soumaya in Mexico-Stad is beschreven als „oogverblindend „, een trapezium in beweging, „een glanzende zilveren wolkachtige structuur die doet denken aan een Rodin-sculptuur, en „'s werelds meest flitsende museum. Ontworpen door de buitenbeentje jonge architect Fernando Romero, werd het ook wel „onmogelijk te bouwen” genoemd. Vooral de gevel zorgde voor enorme uitdagingen.

De raamloze gevel bedekt met 16.000 zeshoekige aluminium modules geeft het hele gebied een unieke mystieke uitstraling. De basis en het binnenste hart zijn gemaakt van beton, ondersteunen een tweede constructie van staal en dragen de hele gevel op, die bestaat uit een primair raster van gebogen buizen en een secundair rooster dat de geasfalteerde buitenmuur ondersteunt, waarop vierarmige steunen zijn geplaatst om 16.000 aluminium zeshoeken te ondersteunen naast elkaar geplaatst om een doorlopend open gaas te vormen. De 'KoreanPresbyterian Church' in Queens, New York door de in Californië gevestigde architect Greg Lynn is een gevelontwerp met een capaciteit van 1500 capaciteit op het dak van een gerenoveerde wasfabriek. De golvende huid is een toevoeging gemaakt van houten planken verstevigd in een stalen frame en nodigt de bezoekers van de gemeente uit.

De gelaagdheid van de secties zorgt voor een openheid naar de gevel, waardoor ingelijste zichtlijnen in de gemeenschap ontstaan. Het kiezen van de ideale gevel voor uw gebouw heeft een directe impact op uw bedrijf. Naast het presenteren van een bepaalde toon via esthetiek, hebben gevels invloed op alles, van de omgeving tot de levensduur van uw structuur. Laten we eens kijken naar enkele dingen die we overwegen bij het selecteren van een gevel van een gebouw.

De gevel van een gebouw is de eerste aanwijzing die ons vertelt dat structuur iets speciaals te bieden heeft. Een coole gevel is de weergave van de creatieve visie van de architect en de wens om indruk te willen maken met iets unieks en buitengewoons. Met zoveel dingen die kunnen opvallen, kunt u altijd uitkijken naar onverwachte verrassingen. Met behulp van panelen van 40 bij 20 inch gemaakt van schors van kurkeik, kon LCA een eenvoudig geconstrueerde gevel ontwerpen waarvan de realisatie, inclusief extra metalen panelen, slechts twee weken duurde.

Ontworpen door Lacaja Arquitectos, heeft deze kleuterschool een zeer mooie houten gevel met ingebouwde plantenbakken. Met hun nieuwste gevelconstructie verkent het Iraanse architectenbureau Sstudiomm het potentieel dat baksteen kan bieden door gebruik te maken van parametrische architectuur. De gevel van het FR House door horizontale metalen panelen in afwisselend dikke en dunne banden, die de indruk wekken van gestapelde steen. Scènes uit verhalen vanaf de Onbevlekte Ontvangenis van de Maagd Maria tot de groei van Jezus sieren de gevel van de geboorte.

Hoewel de kerstgevel prachtig is met alle decoraties, is de Passion gevel sober, eenvoudig en eenvoudig. De gevel is op maat gemaakt met hangende plantenbakken die de lucht zuiveren en ook een groenend effect hebben op de buurt. Terwijl de klassieke gevel van deze majestueuze Queenslander uit de Tweede Wereldoorlog behouden bleef, heeft het verminderen van het vloeroppervlak om een transformatieve open ruimte te bouwen licht en nieuw leven in huis gebracht. Het geanodiseerde aluminium werd gekozen vanwege zijn vermogen om te veranderen terwijl het de lucht weerspiegelt, en is gebogen aan de bovenkant van elke verdieping, wat een lichte breuk oplevert in de anders gekartelde geometrie van de gevel.

Zandgegoten betonnen panelen definiëren de gevel van het 35 Green Corner Building, waarbij gebruik wordt gemaakt van kosten- en energiezuinige bouwmethoden voor een kunstopslagstudio voor het Shaikh Ebrahim Center in Muharraq, Bahrein. Hout, beton en glas komen samen om een opvallende voorgevel te creëren voor dit op Palm Springs geïnspireerde kusthuis. Het gevelontwerp van Broad museum fungeert als een semi-transparant membraan, dat de binnen- en buitenruimte overbrugt door zaken van licht en visuele verbinding. Een felgele voordeur voegt een levendige vleugje kleur toe aan de donkere gevel van dit weerbordhuisje op het platteland.

De zuidoostelijke gevel bestaat uit een gerimpelde muur, een driedimensionale betonnen structuur die lijkt op een vel verfrommeld papier dat aan het dak van het gebouw hangt. De samengeperste modderstenen die de structuur van de gevel vormden, werden wit geverfd om warmte af te weren, terwijl perforaties in het interieur werden geplaatst om de ventilatie te sturen om het gebrek aan elektriciteit ter plaatse en dus andere koelopties te compenseren. .

Leave a Comment

Required fields are marked *