Wat betekent het aanbrengen van een gevel?

Een façade is een vorm van persoonlijkheidsverandering die wordt uitgevoerd om een bepaalde emotie te vervullen die je wilt uitbeelden. Wanneer mensen gevels ophangen, gedragen ze zich aan de buitenkant anders dan hoe ze zich van binnen voelen. Er zijn veel redenen waarom mensen gevels plaatsen en verschillende manieren om dit te doen. Bijna alles en iedereen gebruikt gevels op de een of andere manier om zichzelf geloofwaardiger en aangenamer te laten lijken dan ze zich van binnen voelen.

Als je bijvoorbeeld een blij gezicht opzet om een verkeerd beeld van je ware gevoelens te creëren, zet je een gevel op. Een gevel is de voorkant of het gezicht van alles, vooral een gebouw. Een cedilla-accentteken onder de c vertelt ons dat we de c moeten uitspreken als een s en niet als een k zoals fuh-sod in plaats van fuh-kade. Gevel of gevel is een veel voorkomend woord, dus het is handig om de definitie te kennen en hoe deze wordt gebruikt.

Een gevel is een oppervlakkige verschijning die bijna als een illusie wordt gebruikt om een minder dan ideale realiteit eronder te verdoezelen. Een materiële gevel ontstaat wanneer iemand zich van een bepaalde sociale klasse laat lijken waartoe hij niet echt behoort. Vaak, als iemand vijandigheid of strijd probeert te vermijden met iemand die ze niet leuk vinden, zullen ze een soort façade van vriendelijkheid opzetten, ook al vinden ze de persoon niet echt leuk. Een voorbeeld van een scenario dat een gebarengevel rechtvaardigt, is dat van een man die zijn ex-vrouw en haar nieuwe echtgenoot tegenkomt.

Een verbale façade ontstaat wanneer iemand je mondeling vertelt dat ze in orde is, gelukkig, gezond, positief en perzikachtig, terwijl ze echt van binnen kan lijden. Ergens onderweg kreeg de gevel een figuratieve betekenis, verwijzend naar een manier van gedragen of verschijnen die andere mensen een verkeerd beeld geeft van je ware gevoelens of situatie. Naarmate de tijd verstreek, heeft het woord facade een nieuwe betekenis gekregen die minder letterlijk is dan de oorspronkelijke definitie. De etymologische basis voor het woord facade komt van de Italiaanse facciata (die was gebaseerd op het Vulgaire Latijnse woord, zelf een afleiding van faccia of facia) en de Franse gevel.

Toen een architect een gebouw aan het ontwerpen was, legden ze veel nadruk op het creëren van een gezicht waardoor het gebouw er uitgebreider en sierlijker uitzag, en hierdoor leek het gebouw meestal veel groter dan het in werkelijkheid was. De persoon die een verbale façade ophangt, vertelt je altijd dat het goed met haar gaat, maar zal je nooit de echte primeur of de indruk geven dat er iets anders aan de hand zou kunnen zijn. Mensen in de moderne wereld verwijzen vaak naar een gevel als een minder nauwkeurige weergave van hoe iemand zich van binnen voelt in het belang om van buiten meer samengesteld en beleefd te lijken. Terwijl een gevel van een gebouw het feit verbergt dat het misschien kleiner is dan het lijkt, verbergt de gevel van een persoon verschillende onzekerheden, machtsstrijd of andere problemen.

Sommige mensen die niet veel geld hebben, kleden zich bijvoorbeeld in dure kleding om een façade van rijkdom op te zetten. Vaak werden bakstenen gevels toegevoegd aan gevels van gebouwen, waardoor de gebouwen groter lijken dan ze in werkelijkheid waren. Deze voorbeeldzinnen worden automatisch geselecteerd uit verschillende online nieuwsbronnen om het huidige gebruik van het woord 'gevel' weer te geven.

Leave a Comment

Required fields are marked *